Alexisme.ro - Cum se vor întoarce copii noștri la grădiniță în această toamnă?

alexisme.ro-grădiniță.jpg

Am avut prilejul s-o întâlnesc pe Alexa Stănescu (alexisme.ro), a cărei voce o știți probabil de la Europa FM, acum vreo trei ani. E mămica a doi băieți, iar mezinul începe grădinița în această toamnă. Așa cum se întâmplă de obicei, când treci prin această experiență a începutului de grădiniță, revin la suprafață emoții trecute, iar întrebările se înmulțesc. Iar, în plus, contextul pandemiei cu care ne confruntăm complică și mai mult lucrurile. Pe scurt, acesta este contextul în care Alexa m-a invitat să povestim despre modul în care se vor întoarce la grădiniță în această toamnă copiii noștri.

Am pornit la drum cu acest interviu pentru a vă ajuta pe voi, mamele care din toamnă trebuie să înscrieți copiii la creșă și să vă întoarceți la muncă. Știu cât de greu este să faci pasul de a înscrie copilul la grădiniță, de a te despărți de buclele sale, de mânuțele grăsune și de obrăjorii bucălați, 10 ore pe zi, după ce ați fost legați 24 din 24 în ultimii doi ani.

Așa că acum, în perioada aceasta tulbure ne e și mai greu ca mame să decidem cum vom gestiona mersul la grădiniță. Virusul nu a plecat, sunt zvonuri că in toamnă va reveni valul de îmbolnăviri, și ce facem?

Orice nou început vine și cu o speranțe, iar ele îmbracă diverse forme. Pentru Alexa, speranță are mare legătura cu pregătirea emoțională necesară acestui moment:

Vreau să cred însă că de data asta sunt puțin și mai pregătită emoțional, să îi dau copilului independența de care are nevoie, și să înțeleg grădinița NU ca pe un loc în care îmi las copilul pentru că NU am ce face cu el, ci ca pe un loc unde descoperă lumea. Cartea Mirei, Grădinița pentru totdeauna, mă ajută. Vă zic și cum.

După ce am citit răspunsurile Mirei, mi-a fost și mai clar că PREZENTUL contează și că planurile acum sunt ceva greu de dus.

Discuția la care m-a provocat Alexa nu vă dă o rețetă sau un răspuns cu DA sau NU, dar cu siguranță veți găsi răspunsuri la o parte din întrebările pe care le aveți. Așadar, vă invit să citiți dialogul nostru de la mămică la mămică pe alexisme.ro — Cum se vor întoarce copii noștri la grădiniță din toamnă? Ce facem cu fricile noastre?

Alexa, îți mulțumesc cu recunoștință!

Previous
Previous

Călătorii care mă cresc

Next
Next

Cum se vor întoarce copiii nostri la grădiniță din toamnă?