Back to All Events

Nu există copii agresivi

Seminarul online Nu există copii agresivi care va avea loc miercuri seara, 18 noiembrie 2020, se adresează tuturor părinților, cadrelor didactice şi bonelor care au în îngrijire copii între 0 şi 6 ani și care se confruntă cu diverse aspecte ale agresivității în contextul relației pe care o au cu copiii.

Scopul seminarului este de aduce o mai bună înțelegere a mecanismelor pe care le activează agresivitatea și de a da soluții practice de gestionare optimă a unor astfel de situații.

copii-agresivi.jpeg

De ce contează să știm cum să gestionăm situațiile de agresivitate?

Dacă se întâmplă să îţi vezi copilului agresat, te apucă revolta! Pentru că vrei să faci dreptate, vrei să aduci ordine în relaţiile copiilor. Vrei să-l știi în siguranță. Iar reacţia ta depinde de ce se află în spatele emoţiilor tale.

Felul în care noi, adulţii, intervenim când copiii sunt într-un conflict afectează toate tipurile de relaţii. Mă refer aici la cele dintre membrii familiei, la relațiile cu instituțiile organizate (grădiniţă, şcoală, mediile în care copiii şi adulţii interacţionează între ei). Mai mult decât atât, ca părinți e necesar să înțelegem că:

  • Reacțiile noastre au consecințe pe termen lung, iar felul în care știem să mediem aceste conflicte poate conduce la creşterea sau descreşterea siguranţei şi încrederii de sine a copilului.

  • Când avem de-a fac cu manifestări agresive ale copiilor, fie că sunt ai noștrii sau nu, propriile noastre amintiri traumatice ies la suprafață.

  • Adulții, fie ei părinți, educatori, bunici etc, sunt singurii și cei mai în măsură să prevină și să gestioneze situațiile de agresivitate.

Dacă dorești să aprofundezi ceva mai mult acest subiect, îți recomand să citești articolul Agresivitatea care nu ne dă pace.

ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI

De ce să participi la webinar?

  • Pleci acasă cu înțelegerea a ceea ce se află in spatele agresivitatii copiilor

  • Dobândești o mai bună intelegere a trăirilor emoționale ale copiilor și nevoilor de bază

  • Înveți cum să te raportezi la un copil care este agresat sau agresează

  • Renunți la etichete bun/rau, cuminte/obraznic și le înlocuiesti cu formule care să te conecteze cu copilul tău

  • Înveți cum să il sprijini in situatii dificile pentru el și ceilalți

  • Înveți cum să ajuti 2 copii care se află intr-un conflict fizic sau verbal

  • Descoperi cum poți contribui la crearea unui mediu de siguranță, deopotrivă pentru agresor sau victima.

  • Explorezi moduri care te ajută să îi sprijini pe cei mici să îşi exprime emoţiile

  • Practici modalitatea de a oferi feedback și a găsi soluții în care fiecare să simtă că nevoia lui contează

  • Îți întărești încrederea în puterea ta de părinte

TEORIE ȘI PRACTICĂ

Cum vom lucra împreună …

În general, întelegerea teoretică este extrem de utilă, cu atât mai mult în gestionarea situațiilor de agresivitate, iar acest lucru îl vom face abordând aspectele menționate anterior. Dar, în viața de zi cu zi avem are nevoie de soluții practice, concrete.

Așadar, vom lucra cu instrumentele comunicării empatice, dar și instrumente din Solution Focus Coaching. Împreună, toate acestea te vor sprijini să ai o abordare empatică, plină de căldură, înțelegere și orientată către soluții și nu către „găsirea vinovaților”.

INFORMAȚII ORGANIZATORICE

Costuri și înscriere

  • Numărul de locuri — pentru acest webinar sunt disponibile 12 locuri;

  • Costuri și plăți — costul de participare este de 100 lei și se achită în avans, în contul indicat din formularul de înscriere; plata se efectuează în contul deschis la ING RO52INGB0000999903142484, pe numele Mirela Loghin. Confirmarea platii se face la email mirainspira@gmail.com;

  • Date de contact — în cazul în care aveți întrebări sau doriți unele clarificări, mă puteți contacta la mirainspira@gmail.com.

  • Înscriere — pentru participarea la acest seminar este necesar să completezi formularul online de jos; locul de participant este rezervat după confirmarea plății;

Formular de înscriere

Previous
Previous
October 15

Cum îmi sprijin copilul pentru o acomodare blândă la grădiniță (seminar online gratuit)

Next
Next
November 20

Curs online de introducere în Comunicarea Nonviolentă