Back to All Events

Cum gestionăm fricile și anxietățile copiilor? Dar pe ale noastre?

Când ai un copil cu anxietăți și frici cărora nu le dai de cap, întreaga ta familie este afectată. Ceea ce a început ca o mică îngrijorare s-a transformat în nevoia excesivă a copilului tău de asigurare, de evitare sau cereri cărora le faci față cu greu. Probabil că obișnuiești să îi spui „totul va fi bine”nu îți fie frică” sau poate îl încurajezi să folosească abilități de autoliniștire sau să îi spui ceva de genul „ești în siguranță”. Dar nu pare să facă diferența.

Frica neprocesată ne îndepărtează de viață și ne separă de ceilalți.” Ce fricos, ești!!” Oare îți sună cunoscut? Ți s-a întâmplat să auzi și tu această expresie când erai de vârsta copilului tău sau chiar un pic mai mare?

Chiar așa, tu cum ești cu fricile de obicei? Dar în această perioadă când reperele vieții tale nu mai seamănă aproape deloc cu cele pe care le știai?

Ai un copil care se îngrijorează de cele mai simple lucruri? Se supără ușor?  Este îngrijorat de revenirea la școală, de mersul la grădiniță sau alte îngrijorări legate de expunerea la COVID-19? Poate că cineva l-a etichetat chiar drept „extrem de emotiv” sau „timid”.  Când îți vezi copilul prin câte schimbări trece, nu are cum să nu te treacă fiori, să te simți neliniștit(ă) și tensionat(ă), și să ai bătăi rapide ale inimii? Și nu ești singur sau singura cu aceste stări. Creșterea unui copil este o responsabilitate imensă.

Anxietatea nu este o boală.

Nu este o deficiență. Frica, teama, neliniștea sunt emoții umane complet naturale. Este răspunsul sistemului nostru nervos la incertitudine, amenințări ușoare sau stres. Anxietatea poate fi legată de siguranța fizică și emoțională iar la început este acolo pentru a ne sprijini să creăm mai multă siguranță. De exemplu, s-ar putea să vă simțiți anxios când vă confruntați cu o problemă dificilă la locul de muncă, înainte de a face un test sau înainte de a lua o decizie importantă. Anxietatea vă poate da un impuls de energie sau vă poate ajuta să vă concentrați mai bine. Însă atunci când frica nu este temporară, starea poate fi copleșitoare.

Pe 8 și 9 decembrie, între 17.00 și 19.30 vă invit la un dialogun exercițiu,. o experiență unică, un spațiu de învățare unde timp de 5 ore împărțite în 2 zile consecutive, veți afla despre o modalitate alternativă de a aborda anxietatea copilului dar și a voastră.  

De ce să participați la acest curs?

  • Aveți șansa să învățați ceva nou – 5 pași concreți și acționabili 

  • Vă bucurați de rezultate mai eficiente decât multe dintre obiceiurile pe care le-ați învățat de a suprima sau nega emoțiile.

  • Cunoașteți și alți părinți care se confruntă cu probleme asemănătoare cu ale voastre

  • Practicați într-un mediu fără judecăți moralizatoare aducător de rușine sau neputință

  • Plecați cu mai multă încredere în propriile abilități și puteri interioare

În plus, vom practica împreună cum să:

-       oferiți înțelegere plină de compasiune copilului

-       cum și când să cereți aceeași înțelegere și pentru voi

-       identificați nevoile din spatele fricilor

-       vă calmați anxietatea în corp și minte

-       înțelegeți cauzele profunde ale anxietății

-       dezvoltați obiceiuri sănătoase de relaționare cu frica și îngrijorările

-       traduceți anxietatea în acțiuni benefice pentru copilul vostru și pentru voi

Scopul atelierului este creșterea capacității voastre de a vă susține copilul afectat de anxietate, îngrijorare sau stres și de a privi cu blândețe și înțelegere spre propriile voastre frici și îngrijorări. Pe parcursul celor două zile veți fi ghidați(ă) prin acest program bazat pe soluții, instrumente practice și sprijiniți (ă) pentru a aborda în mod eficient preocupările voastre.

Workshop-ul este oferit de Mira Loghin, educator parental, specialist în educație timpurie, Trainer în Comunicarea Nonviolentă, Solution Focus Coach, autoarea cărții Grădinița pentru totdeauna, cu o experiență de peste 13 ani în educația copiilor și dezvoltarea personală a părinților.

Costuri & Înscriere


 

 

Previous
Previous
November 19

Cum stabilim limitele sănătoase în relația părinte-copil? SOLD OUT

Next
Next
January 22

Women Empathy Circle Constanta